fbpx
atlanta-vlinder

Begin mei 2020 kreeg ik van mijn auteur José den Ronde – van Dun haar afgeronde manuscript in handen. Eindelijk was het zo ver, dat ik als uitgever aan de slag kon en van haar werk een boek mocht gaan maken. Maar net als met het schrijven van het boek bleek Jozef, haar overleden jeugdvriend en hoofdfiguur in het boek, ook in deze fase hele duidelijke instructies te hebben.

 

Jozef en José 

 

Jozef is de overleden jeugdvriend van José en een aantal jaren terug zocht hij contact met haar en begon hij haar allerlei informatie door te gaan geven over doodgaan, hoe het er in het Hiernamaals, het Thuis, aan toe gaat en gaf hij ook antwoorden op aardse zaken en hoe hij zijn eigen vroegtijdige dood heeft ervaren. Met het verstrijken van de tijd werd de druk op José groter en groter. Jozef gaf haar duidelijk aan, dat het bij haar levensmissie hoort om een boek te schrijven en de zaken die in dit boek voorkomen meer bespreekbaar en kenbaar te maken. Nu hebben volgens Jozef nog zovelen langdurig verdriet na het overlijden van hun dierbaren, terwijl ze het Thuis eigenlijk goed hebben en altijd voor je klaar staan als jij het nodig hebt.

Marleen-20200418

Een bijzondere ervaring in het park

Dat wist ik al, maar tijdens het redigeren en opmaken van het boek overkwam mij ineens ‘wonderlijke’ zaken die dat nogmaals bevestigden. Ik deed het redigeerwerk namelijk liefst na de lunch. Zo kon ik dan een tijdje doorwerken totdat het tijd was om mijn hond Nala te gaan uitlaten. Dat ging me met de dag moeizamer af doordat ik al weken af en aan koorts had zonder duidelijke oorzaak. 

Op een van de dagen na het redigeren liep ik in het park en zag ik twee verschillende vlinders. Ik voelde me geraakt doordat ik wist dat vlinders tekens konden zijn van overledenen. Ik voelde de steun van Jozef hierin, maar verder stond ik er nog niet bij stil.

De volgende dag ging het wandelen me nog moeizamer af. Ik voelde dat ik mijn route moest gaan inkorten en net op dat punt zat dit keer opnieuw een Atlanta vlinder. Ineens overspoelde mij het gevoel, dat het hier ging om een teken van mijn biologische vader. We hebben elkaar nooit gekend, maar na zijn dood in 2014 heeft hij me opgezocht.

Maar nu was daar opnieuw recht voor me een teken, die zei, Marleen, ik ben NU bij je. Het was alsof ik een stem hoorde die zei ‘Ik weet, dat jij het nu zwaar hebt en dat je alle steun kan gebruiken. Hier lieverd, pak mijn arm maar, dan lopen we samen een stukje op.’ En dat deden we.

Je begrijpt, de tranen stroomden me over de wangen. Niet alleen van ontroering, maar ook omdat dit een bevestiging voor mij was, dat er bij meer speelt dan een hardnekkige ontsteking die niet vanzelf over wil gaan. Inmiddels ben ik weken verder en duiden onderzoeken op de mogelijkheid van lymfeklierkanker. En toch ondanks dat, bleef er op magische wijze tijd en ruimte ontstaan om tussen de hoge koorts en het vele slapen door te gaan werken aan het drukklaar maken van het bijzondere en eenvoudige boek Doodgewoon. Reken maar, dat Jozef hier een handje in had!

Cover-Doodgewoon

Bestellen boek

 

Het boek Doodgewoon van José den Ronde – Van Dun komt op 30 juni 2020 uit en is vanaf 6 juni 2020 al te bestellen. Ga daarvoor naar de shop

Dan ben jij een van de eersten die dit boek te lezen krijgt.