fbpx

In het kader van de Healing Blokkades Gezondheid van donderdag 10 oktober  2019 geef ik je meerdere dagen lang tips om jouw gezondheid te verbeteren.

Vandaag wil ik het met je hebben over bewegen. We nemen het als zo vanzelfsprekend aan, maar dat is het lang niet altijd. Door ziekten als kanker, reuma, fibromyalgie, psychosomatische aandoeningen, Lyme, onverklaarbare lichamelijke klachten, stress, PTSS, burn-out en nog veel meer kan je misschien wel veel minder dan je dolgraag zou willen. Dat vraagt niet alleen van jou als mens dat je dan moet gaan leren neerleggen bij al die beperkingen, maar ook nog eens de veerkracht om het te gaan ombuigen naar een leven dat toch nog enorm veel waarde heeft.

Ik heb bijvoorbeeld zelf sinds 2001 een conversiestoornis, waardoor ik aanvalsgewijs last heb van spierspasmen, spierzwakte, vermoeidheid, verminderde intelligentie, spraakstoornissen en verminderde reactie snelheid. Op mijn dieptepunten in 2001 en 2005 kon ik maar weinig lopen en was mijn bereik heel klein. Maar heel langzaamaan is daarin toch verbetering gekomen.

Een van de reden waarom dat me is gelukt, is wat ik gisteren al met je deelde. Ik ben steeds meer mijn grenzen gaan onderzoeken, bijstellen en beter gaan handhaven en respecteren. Deels heb ik daar zelf keuzes in gemaakt, maar ook mijn healingen hebben enorm veel daaraan bijgedragen.

Een andere reden van vooruitgang is door steeds meer te gaan accepteren en mijzelf toe te staan, dat ik mag bewegen binnen mijn eigen unieke mogelijkheden. Bewegen is dus eigenlijk een goed hulpmiddel om te ontdekken waar jouw grenzen nu liggen.

Echter voordat ik dat überhaupt zo positief kon benoemen heb ik eerst heel veel blokkades in mij moeten weghalen. vanaf het moment dat mij dat was gelukt en ik mijn beperkingen niet meer als beperkingen ging benoemen, maar ze ging benoemen als mijn eigen unieke mogelijkheden, ontstond er ruimte voor doorgroei naar meer vitaliteit.

Door eerst sterk te verminderen naar een punt die steeds meer binnen mijn grenzen was, kon ik uiteindelijk gaan uitbouwen. Nu ben ik op een punt waar ik volop kan genieten van het rondje met je onze nieuwe hond Nala. Sterker nog ik geniet er nu zo veel van, dat ik tegen de winter op zie. De afgelopen maanden ging ik zelfs voor mijn ontbijt met haar 20 – 30 minuten wandelen en ik voel me er echt fitter en nog vitaler door worden.

Logisch, want elke dag 30 minuten bewegen geeft je vele voordelen. Je bent gezonder en voelt je beter. Door de beweging kracht je hart ook even de kans om lekker door te stromen waardoor je hele systeem zich beter kan voeden en optimaler de afvalstoffen kan laten afvoeren. Je komt in contact me de elementen als de zon, de wind en soms de maan en stelt je open voor hun krachten en zegeningen. het verfrist je en doordat jij je zintuigen met iets anders stimuleert en afleidt, voel jij je daarna minder gestrest en en kan je daarna met meer plezier de dag verder gaan. En niet onbelangrijk, je vermindert zo de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. 

Ook hier geld weer, doe het binnen jouw grenzen. Durf jezelf toe te staan jouw grenzen te respecteren en vier je overwinning als je dat doet. Wanneer jouw grens ligt op 5, 10 of 20 minuten, dan is dat net zo’n knappe prestatie als iemand die de wandelvierdaagse loopt. Beloon jezelf dus op zijn minst met een complement en als je het nodig hebt, met een welverdiend kopje drinken.

Mocht jij wandelen alleen niet leuk vinden, vraag dan eens aan een een goede buur of vriendin of ze met je meegaan. Door samen te gaan beginnen, maak jij het jezelf makkelijker en er komt vanzelf een keerpunt, waar jij er ook alleen op uit gaat. 
Waarom? Omdat jij steeds meer gaat ervaren dat het voor jou werkt!

Neem jij je wel voor om er iets meer aan bewegen aan te doen, maar komt het er maar niet van of geeft dit niet het resultaat waar jij naar verlangd?
Dan heb jij grote kans, dat jij hierop een blokkade hebt die aandacht nodig heeft.
Misschien heb je dat zelf al geprobeerd en lukt het je nog steeds niet om in de actie te komen?
Of blijf jij toch de signalen van je lichaam missen of wegwuiven?
Of blijf je toch steeds weer over je grenzen heen gaan?

Dan kan je met de juiste hulpmiddelen er aan gaan werken. 

Het meest krachtige wat ik jou kan bieden is de Healing Blokkades Gezondheid van komende donderdag 10 oktober. Dan gaan we juist met dit soort blokkades aan de slag.