fbpx

Van Friese klei tot tropenuniform (Hardcover)

29,95

In het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform verandert het leven van de Friese Anne, zijn vrouw Charlotte en hun kinderen drastisch als de Japan Nederlands-Indië binnenvalt. Het leven in de kampen of als buitenkampers is zwaar. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

Beschrijving

Hardcover | Ook verkrijgbaar als paperback en e-boek

Het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp gaat over de Friese Anne. Hij is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal daar ontmoet hij Charlotte, de vrouw van zijn leven, en leiden zij een prettig leven.
Totdat de Japanners Nederlands-Indië binnen vallen. De Japanse overmacht slaat het Nederlandse leger neer en alle soldaten worden naar een interneringskamp vervoerd. Voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke tijd.

Charlotte is op dat moment nog maar achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. In Bandoeng leeft ze in de constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse man te worden vastgezet in het vrouwenkamp.
Terwijl Anne in een krijgsgevangenkamp voor zijn leven vecht, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime in leven te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Wat lezers zeggen

“Ik ben gisteren begonnen in het boek. Wat een verhaal. Ik was ontroerd.. blij.. boos. Prachtig is niet het goede woord en ik weet mijn gevoel eigenlijk ook niet onder woorden te brengen. Het feit dat ik er verdronken ben geraakt, zegt genoeg.” ~ Trea

“Een meeslepend verhaal en sterk verwoord. Geschiedenis en toch spannend. Een verrijking voor mij, want ik wist er niet veel van. Geeft een goed beeld van het leven in de eerste helft van de vorige eeuw.” ~ Rick

“Het is een indrukwekkend, vreselijk, maar prachtig verhaal. Je hebt een mooie hand van schrijven. Het is toch onbegrijpelijk wat zij hebben moeten doorstaan.” ~ Hilly

Bestel nu

Bestel het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp nu en jouw boek wordt binnen 1 werkdag verstuurd.

Hardcover | Ook verkrijgbaar als paperback en e-boek

✅ Binnen 1 werkdag verstuurd.

✅ Verzendkosten: NL gratis, BE: € 4,99 of gratis bij bestellingen boven de 30 euro.

Cover-Friese-klei    Cover-Friese-klei-az-202100705

inkijkexemplaar

✅ Veilig betalen via Mollie betaalprovider

mollie-betalingen

Extra informatie

Titel

Van Friese klei tot tropenuniform

Auteur

Gerda Hartkamp

Formaat

Pagina's

348 pag. met foto's

Genre

Taal

ISBN

9789492632197

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Van Friese klei tot tropenuniform (Hardcover)” te beoordelen