Alle boeken van Gerda Hartkamp

Over Gerda Hartkamp

Als derde kind komt Gerda Hartkamp uit een warm gezin met drie kinderen. Haar moeder Nederlands-Indisch, haar vader een Fries, die als marinier heeft gediend in Nieuw-Guinea. Hierdoor begreep hij haar moeders familie goed. Indische gebruiken zijn haar, vaak ongemerkt, met de paplepel ingegoten.

Als kind was Gerda altijd te vinden in een hoekje met een leesboek. De wereld kon om haar heen in elkaar vallen, maar zij las onverstoorbaar door. Uit deze tijd stamt haar liefde voor avonturenboeken.

Verkering kreeg zij met Richard toen ze veertien was en ze trouwde met hem op haar drieëntwintigste. Als moeder van drie geweldige kinderen werd Gerda weduwe op haar tweeëndertigste.

Hoewel zij al jaren bedenkt een boek te schrijven, is het er in haar drukke leven nooit van gekomen. Met de opvoeding van drie kinderen, het runnen van een huidstudio en een bed en breakfast had zij er gewoonweg geen tijd voor. Pas rond haar zestigste verjaardag heeft zij de pen ter hand genomen en tijd vrij gemaakt om te schrijven. Hiermee heeft Gerda een nieuwe passie gevonden. Niet alleen het schrijven, maar ook het doen van onderzoek naar een bijna vergeten verleden vind ik boeiend.

Gerda Hartkamps eerste boek gaat over het drama dat haar grootouders en hun kinderen in Nederlands-Indië is overkomen. De recensies die zij heeft mogen ontvangen zijn hartverwarmend. Vooral de reacties van onbekenden, die vertellen dat ze hun ouders na het lezen zoveel beter begrijpen. Eindelijk hebben ze duidelijkheid over wat er destijds is gebeurd, maar waar nooit over werd gepraat.

Slachtoffers van geweld hebben moeite hun verhaal te doen. Daar zijn de mensen uit Nederlands-Indië geen uitzondering in. Toch moeten hun verhalen verteld worden, opdat we het verleden niet vergeten. Iedere levensgeschiedenis is belangrijk en het waard om vertelt te worden.

Wil je graag meer weten over Gerda Hartkamp en haar werkzaamheden? Volg haar dan op sociale media of kijk op haar websites.

Wil je graag meer weten over Gerda Hartkamp en haar werkzaamheden? Kijk dan op een van de websites:

www.gerdahartkamp.nl

www.homestayharlingen.nl

www.huidstudioharlingen.nl

Natuurlijk kan je Gerda Hartkamp ook vinden op sociale media.

Facebook: indie.boek

Instagram: gahartkamp