Van Boekidee tot Uitgeven

5-daagse challenge

19 – 23 juni 2023

Van boekidee tot uitgeven

Info, Tips & Tricks voor het Schrijven en Uitgeven van Jouw Boek

📚 Heb jij een idee voor het schrijven van een boek?

📚 Wil jij jouw roman, waargebeurde verhaal, tekstenbundel, journal, fotoboek, (spiritueel) zelfhulpboek of managementboek gaan delen met de wereld?

📚 En heb je geen flauw idee hoe je dit allemaal moet gaan aanpakken en wat er bij het schrijven en uitgeven van een boek komt kijken?

Dan is deelname aan mijn Challenge Van Boekidee tot Uitgeven echt iets voor jou! Bij het schrijven en uitgeven van een boek komt namelijk, net als bij een eigen bedrijf, veel aspecten kijken. Als je niet weet hoe je al vanaf het begin de zaken het beste kan aanpakken, dan kan dat snel voor onnodig extra werk, tijd en kosten zorgen. Bovendien ga je dan ook allerlei kansen voor optimale ondersteuning en promotie mislopen. En dat is natuurlijk ontzettend jammer en werkt vaak ook nog eens demotiverend. Daardoor duurt het proces van boekidee tot uitgeven van je boek ook nog eens langer dan nodig.

Ik zie dat ook terug bij mijn auteurs. Tegen de tijd dat ze bij mij aankloppen, zijn er vaak al veel zaken die handiger of beter aangepakt hadden kunnen worden. Het kost dan veel tijd om dat te gaan herstellen en bij te sturen, terwijl het met de juiste kennis voorkomen had kunnen worden.

Vandaar dat ik, Marleen te Vaanholt, besloten heb om mijn ervaring als auteur en uitgever van Walking my Revolution Publishers te gaan inzetten voor mensen die nog in de schrijffase zitten of bezig zijn met de keuze van de voor hen best passende uitgeefweg. Zo kan jij als auteur jouw tijd en energie gaan stoppen in jouw belangrijkste aandeel: jouw verhaal.

Van 19 – 23 juni 2023 kan je daarom meedoen aan de 5-daagse Challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven: Info, Tips & Tricks voor het Schrijven en Uitgeven van Jouw Boek. Hierin deel ik met jou in een besloten Facebookgroep in dagelijkse livestreams, posts en opdrachten informatie, tips & tricks die je als auteur in ieder geval moet weten èn toepassen als je een boek wil schrijven en uitgeven op een wijze die jou ondersteunt en bij jou en jouw boek past.

Wat ga je leren?

Inhoud Challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven’

In de challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven: Info, Tips & Tricks voor het Schrijven en Uitgeven van Jouw Boek’ ga ik dagelijks live streamen in een besloten Facebookgroep. Ik deel daarin met jou mijn kennis als auteur en uitgever over het onderwerp van dag en geef antwoord op vragen. Verder krijg je iedere dag een opdracht, waardoor jij ook echt gaat starten met het schrijven of verbeteren van jouw boek en bezig gaat met je uitgeefweg en zelfs al de promotie van jouw boek.

In die vijf dagen van de challenge Van Boekidee tot Uitgeven volgen we stap voor stap het proces dat je als auteur doorloopt. Op deze wijze krijgt iedere fase uitgebreid de aandacht, zodat jij goed voorbereid jouw stappen kan zetten.

Dit zijn de 5 thema’s voor de challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven’

Dag 1: Redenen voor het schrijven van een boek

Wat is jouw reden of aanleiding voor het schrijven van een boek en wat wil of kan jij met het uitgeven van jouw boek bereiken? Niet alleen voor jou als persoon of eventueel als ondernemer, maar ook voor jouw lezers. En wat zijn de petten die je als auteur allemaal op moet zetten om tot een kwalitatief goed boek te komen?

Dag 2: Boekopzet

Hoe kom je van een boekidee naar de opzet van jouw boek? Deze dag bevat veel praktische tips voor de aanpak en opzet van je waargebeurde verhaal, tekstenbundel of zelfhulp– of managementboek en hoe je daarbij eventueel gebruik kan maken van AI om jou schrijfproces te verbeteren.

Dag 3: Binnenwerk, omslag en redactie

Wat zijn de vaste onderdelen van een boek en waar horen ze? Wat moet jij als auteur doen en wat is de taak van een redacteur, proeflezer of uitgever? Wat zijn eventueel kansen voor promotie die jij in het boek kan verwerken?

Dag 4: Boek uitgeven

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen self-publishing en uitgeven via een dienstverlenende uitgever of traditionele uitgever en wat past daardoor beter bij jouw boek? Wat zijn de redenen waarom gaan voor gratis uitgeefopties of juist mega dure uitgeefpakketten van tienduizenden euro’s meestal niet de beste weg is voor jouw boek? Hoe kan jij al, voordat jij het boek gaat uitgeven, inkomsten generen om jouw boek mogelijk te maken?

Dag 5: Boekpromotie

Hoe kan jij tijdens het schrijven al jouw achterban vergroten? Wat kan je van een uitgever en boekhandel verwachten? Hoe kan jij zelf met gemak zorgen voor blijvende aandacht voor jouw boek? En hoe kan je ook hier AI inzetten voor je boekpromotie.

Wat ga je bereiken met ‘Van Boekidee tot Uitgeven’?

Wanneer jij actief meedoet aan deze challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven: Info, Tips & Tricks voor het Schrijven en Uitgeven van Jouw Boek’, dan heb je niet alleen een (betere) boekopzet, maar ook een actieplan voor het uitgeven en promoten van jouw boek op de wijze die bij jou past. En mogelijk zelfs ook al een uitgever!

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is tijd maken voor het (live) kijken van de dagsessies en aantekeningen maken en de opdrachten uitvoeren. Maar ik weet hoe het gaat, je komt soms toch net niet aan alles voldoende toe of na enkele weken ben je een deel al weer vergeten. En dat is ontzettend jammer, want de content die jij van mij krijgt, is zo waardevol dat je ook weken en maanden later nog weer eens bepaalde zaken wil terugkijken om je geheugen op te frissen. Want als je nu nog in de schrijffase zit, dan ben je misschien bepaalde tijdbesparende tips weer vergeten als je toe bent aan de fase van redigeren of uitgeven. Daarom is er hieronder ook een optie voor life time access.

Bonus : Extra aanvullende live streams over bepaalde hulpmiddelen

Binnen de Challenge krijg je de kans om je ook nog aan te melden voor aanvullende live streams die dieper ingaan op bepaalde hulpmiddelen die je kan inzetten ter ondersteuning van het schrijven of je boekpromotie.

Veel gestelde vragen

In de speciaal voor deze challenge gemaakt besloten Facebookgroep kan ik heel laagdrempelig met jou informatie delen, live gaan en antwoord geven op je vragen. Bovendien kan je zo kennis maken met andere auteurs en je door elkaars vragen en reacties laten inspireren.

Van 19 – 23 juni 2023 ga ik dagelijks live in de besloten Facebookgroep. Die tijden worden vooraf aangekondigd en kunnen per dag verschillen. Wanneer jij live aanwezig bent, kan je via de opmerkingen vragen stellen en kan ik die live beantwoorden.

Wanneer je later de opname van de livestream bekijkt, dan kan jij alsnog jouw vragen stellen. Plaats die vraag in de opmerking en ik geef je daar ook antwoord.

Ja zeker. Het maakt niet uit in welke taal je schrijft of waar jij je boek wilt uitgeven. Het meeste van de informatie is dan nog steeds relevant. Alleen op enkele kleinere punten zal je zelf nog wat uitzoekwerk moeten doen, maar je weet dan al in ieder geval, waarom die stap noodzakelijk is.

Dat hangt er vanaf wat jij al weet van de onderwerpen die we gaan behandelen. Heb jij je al verdiept in wat er nodig is voor de redactiefase en opmaak van jouw boek en weet jij 100% zeker wat jouw uitgeefweg gaat zijn, dan kan jij beter je tijd anders besteden. Maar anders zou ik zeker aanschuiven.

Ja zeker! Je hoeft echt niet zelf handig te zijn met een tekstverwerker en soms heb je zelfs die tekstverwerker niet eens nodig en is jouw deel met een paar uurtjes klaar! Ook daarover geef ik je tips in deze Challenge.

Je moest eens weten hoeveel mensen daar moeite mee hebben en ook met het gebruik van alinea’s en interpunctie. Maar daarvoor kan je gebruik maken van redacteuren of eventueel een schrijfcoach. Zij kunnen jou helpen bij het beter formuleren van jouw zinnen en halen de fouten eruit, zodat jouw lezers volop kunnen genieten van jouw boodschap met behoud van jouw eigen schrijfstijl.

Schrijf je vandaag nog in

Deze 5-daagse challenge ‘Van Boekidee tot Uitgeven: Info, Tips & Tricks voor het Schrijven en Uitgeven van Jouw Boek’ vindt plaats van 19 – 23 juni 2023. Schrijf je dus vandaag nog in en dan gaan we samen aan de slag met jouw boek!

  


Ga voor lifetime access

Ga je liever voor life time acces tot alle super waardevolle opnames (meer dan 5 uur), tips en de antwoorden op de meest belangrijke vragen?

Regel dan hier jouw deelname en krijg Life Time Access voor de snelle beslissersprijs van

€ 47

Zo kan je gedurende het schrijven van jouw boek en het uitgeven van jouw boek de dan relevantie afleveringen en tips nog eens bekijken en jouw proces optimaler doorlopen.