fbpx

Van Friese klei tot tropenuniform (paperback, druk 2, voorverkoop)

Paperback | hardcover

Historische roman gebaseerd op het ongelofelijke, dappere verhaal van Gerda’s grootouders tijdens de Pacific War.

24,00

Betaal veilig via Mollie betaalprovider of kies voor de optie Bankoverschrijving en maak zelf het bedrag over.

mollie-betalingen
  • Verzendkosten Nederland: € 2,50. Bij bestellingen boven de € 20 gratis verzending.
  • Verzenkosten België: € 4,50 en Duitsland € 5,99. Bij bestellingen boven de resp. € 30 of 35 gratis verzending.
  • Verzendkosten Frankrijk, Spanje en Portugal: standaard korting op de verzendprijs. Bij bestellingen boven de € 35 wordt die korting hoger. Boven de € 75 gratis verzending.

Verzending normaal gesproken binnen 1 – 2 werkdagen, maar van 28 mei – 11 juni 2024 is de uitgeverij wegens vakantie gesloten. Boekbestellingen worden pas vanaf 12 juni 2024 uitgeleverd.

Nederlands | Paperback, ook beschikbaar als hardcover | Auteur: Gerda Hartkamp | ISBN 9789492632623 | 340 pagina’s met foto’s

De paperback versie van het boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp gaat over de Friese Anne. Hij is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal op Java ontmoet hij de inheemse Charlotte. Zij is de liefde van zijn leven en samen leiden zij een heerlijk bestaan.

Als het Japanse leger Nederlands-Indië binnenvalt en annexeert, verandert alles. De Nederlandse militairen worden in krijgsgevangenenkampen opgesloten en voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke periode.

Charlotte is achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. Op het eiland Java leeft ze in constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse militair te worden vastgezet in het vrouwenkamp. Terwijl Anne in meerdere interneringskampen dwangarbeid moet verrichten en vecht voor zijn leven, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime staande te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Bestel nu in de voorverkoop

De paperback versie van het boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp is alweer toe aan zijn derde druk. Bestel het nu in de voorverkoop en krijg deze herziene versie rond 7 augustus 2024 als een van de eersten in huis.

Wat lezers zeggen

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Van Friese klei tot tropenuniform (paperback, druk 2, voorverkoop)”

Wacht even!


Mogen wij jou met ons sterk groeiende aanbod inspireren en ondersteunen op jouw pad van persoonlijke groei?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF en blijf op hoogte.