fbpx

Nederlands | E-boek, ook beschikbaar als hardcover en paperback | Auteur: Gerda Hartkamp | ISBN 9789492632234 | EPUB

In het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform verandert het leven van de Friese Anne, zijn Indische vrouw Charlotte en hun kinderen drastisch als de Japan Nederlands-Indië binnenvalt. Het leven in de kampen of als buitenkampers is zwaar. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

Het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp gaat over de Friese Anne. Hij is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal daar ontmoet hij Charlotte, de vrouw van zijn leven, en leiden zij een prettig leven.
Totdat de Japanners Nederlands-Indië binnen vallen. De Japanse overmacht slaat het Nederlandse leger neer en alle soldaten worden naar een interneringskamp vervoerd. Voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke tijd.

Charlotte is op dat moment nog maar achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. In Bandoeng leeft ze in de constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse man te worden vastgezet in het vrouwenkamp.
Terwijl Anne in een krijgsgevangenkamp voor zijn leven vecht, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime in leven te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Wat lezers zeggen

Van Friese klei tot tropenuniform

E-boek | hardcover | paperback

Waargebeurd verhaal over de Friese Anne, zijn Indische vrouw Charlotte en hun kinderen en hun leven in Nederlands-Indië en het leven in de kampen of als buitenkampers. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

11,99

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Van Friese klei tot tropenuniform”

Betaal veilig via Mollie betaalprovider of kies voor de optie Bankoverschrijving en maak zelf het bedrag over.

mollie-betalingen

Digitale producten als trainingen, meditaties en e-boeken zijn direct naar bestelling beschikbaar via “Mijnaccount”.

Wacht even!


Mogen wij jou met ons sterk groeiende aanbod inspireren en ondersteunen op jouw pad van persoonlijke groei?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF en blijf op hoogte.