fbpx

Ouvertures van een ver verleden – paperback

22,50

In de autobiografische roman ‘Ouvertures van een ver verleden’ volg je het leven en de familiegeschiedenis van Harrie, een in Nederlands-Indië geboren Nederlander met Nederlands-Indische ouders.

Artikelnummer: Ouvertures-PB Categorie:

Beschrijving

‘Ik ben een Nederlander.’

Verontwaardigd reageerde Harrie als Nederlanders voor de zoveelste keer vroegen of hij een Indo was. Het maakte hem woest. Een Nederlander was hij, altijd geweest en dat zou altijd zo blijven.

In de autobiografische roman ‘Ouvertures van een ver verleden’ volg je het leven en de familiegeschiedenis van Harrie, een in Nederlands-Indië geboren Nederlander met Nederlands-Indische ouders. Door zijn ogen en door de zoektocht van zijn dochter Sofie kijk je mee in het heden en het verleden van Harrie en ontvouwt zich een meeslepend verhaal van zijn jeugd in Nederlands- Indië. Je bent getuige van de impact van de tweede wereldoorlog, cultuur en afkomst op het gezin en wat er voor nodig was om bij elkaar te blijven en te overleven.

Verder ontdek je hoe de keuzes van anderen en gebrek aan eigen keuzevrijheid het leven van Harrie zodanig heeft bepaald, dat hij niet het leven kon gaan leven waar hij zo naar verlangde. Zowel toen het gezin moest overleven in de oorlog en later bij het opbouwen van een nieuw bestaan zowel in de Republiek Indonesië als hier in Nederland. Juist daardoor staat Harrie ook stil bij zijn familiegeschiedenis en merkt hij op hoe het verlangen naar een beter leven en jezelf meer kansen geven als een rode draad door zijn familiegeschiedenis loopt.

Ga mee op deze unieke reis van Harries leven. Leef van dichtbij mee met de gelukkige momenten, de onmacht, het verdriet en de hoop. Ervaar hoe het leven van een gewone man toch antwoord geven op de Sofies vraag “Wie ben ik om wie ik ben?” en hoe dat ook nu nog in latere generaties voortleeft.

Over de auteur

Christine Urbach (1970) is geboren in een gezin van een Nederlandse moeder en een Nederlands-Indische vader. Al van jongs af aan schreef ze gedichten en verhalen.

Na jaren met haar bedrijfskundige achtergrond intensief in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, zorgden een aantal gebeurtenissen in haar leven tot een drastische ommezwaai. Een zoektocht naar haarzelf en het nieuwe volgde en in dat avontuur stuitte ze op dit indringende familieverhaal. Een verhaal dat verteld moest worden. Een verhaal met een boodschap, met herkenning en een leerproces. Precies zoals het leven is. Met haar passie voor schrijven is dit haar eerste autobiografische roman.

In de voetsporen van die zoektocht ontpopte zich ook Huize Soephia. Dit is een heerlijke plek om te verblijven in de sfeer van herkenning van oude en nieuwe Indische met Nederlandse invloeden.

Bestel nu

Bestel vandaag het boek Ouvertures van een ver verleden en het boek wordt binnen 1 werkdag verstuurd.

  • ISBN: 9789492632098
  • gepubliceerd: 24 maart 2021
  • Pagina’s: 300
  • Verzendkosten: NL: € 2,99 + BE € 5,99

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ouvertures van een ver verleden – paperback” te beoordelen