Alle boeken van José den Ronde – van Dun

Profielfoto-Jose-den-Ronde-2023

Hoe het begon

Door het overlijden van haar jeugdvriend Jozef en andere dierbaren die op jonge leeftijd zijn overleden, is de dood al sinds haar jeugd een belangrijk thema in het leven van José den Ronde – van Dun (1962). Ze kreeg daardoor al op jonge leeftijd interesse in spiritualiteit, heeft allerlei cursussen gevolgd en vele spirituele boeken gelezen.

In 2018 heeft ze een Engelen healing programma gevolgd. Daar werd haar meteen duidelijk dat ze mensen mag helpen om hun angst voor de dood weg te nemen.

Boeken en blogs

Als eerste kreeg ze te horen, dat ze een boek met de titel ‘Doodgewoon’ mocht gaan schrijven. Jozef gaf haar alle teksten via automatisch schrift door. Ook liet hij José weten bij welke uitgever ze moest zijn.

Als tweede werd haar verteld om een blog te starten en als vrijwilligster in een hospice te gaan werken. Dit is ze beiden gaan doen.

Haar jeugdvriend Jozef en lieve vriendin Ellen geven als gidsen prachtige boodschappen door voor haar blogs. Sinds de zomer 2021 komt ook Jezus regelmatig door met bijzondere en ondersteunende teksten.

Inmiddels verschijnt er elke week een blog op José’s website www.terugnaarhetlicht.nl. Haar blogs zijn bedoeld om de angst voor het leven èn de dood weg te nemen. Ze geven de mensen ondersteuning en velen halen kracht uit haar berichten.

Vijf maanden na de uitgifte van haar eerste boek, kreeg ze al de titel voor haar tweede boek door. Ook Jozef vertelt verder bevat boodschappen die Jozef graag met ons mensen wil delen over het Hiernamaals, het Thuis, en over hoe wij mensen eer uit ons leven op aarde kunnen halen.

Eigen praktijk

In 2021 is José den Ronde – van Dun haar eigen praktijk ‘Terug naar het Licht’ begonnen. Je vindt daar een divers aanbod aan diensten.

Volgen?

José den Ronde – van Dun heeft een eigen website:  www.terugnaarhetlicht.nl. Je kunt je hier tevens inschrijven voor de nieuwsbrief met blog updates en meer.

Op haar Facebookpagina Terug naar het Licht plaatst José ook mooie berichten.


In de media

‘Jozef vertelt verder’ gaat verder waar ‘Doodgewoon’ gebleven is. Dit boek is geschreven voor een publiek dat open wil staan voor het leven na de dood. Het taalgebruik is eenvoudig, iedereen die ervoor openstaat kan het boek goed volgen. ook voor rouwverwerking kan het boek geschikt zijn. Een intrigerend boek over thema’s die nog niet alledaags zijn. De korte stukjes lenen zich om er voor elke dag één te lezen. De opgedane inzichten kunnen dan bezinken.
Drie welverdiende sterren.

Review Jozef vertelt verder – Perfecte buren

Enkele dagen voor haar zestiende verjaardag kreeg José den Ronde-van Dun te horen dat haar eerste grote jeugdliefde Jozef was verongelukt. Jaren later ontmoette ze hem tijdens een regressie-sessie en sindsdien voelde ze regelmatig contact met hem. Twee jaar geleden kreeg ze tijdens het schrijven plotseling contact en zei hij graag zijn verhaal te willen delen. Zijn bedoeling? De angst voor de dood wegnemen!.

Artikel Paravisie – De wijsheid van Jozef

Een intrigerend boek. De afgelopen jaren heb ik té veel dierbaren afscheid moeten nemen en heb dat lang niet altijd positief beleefd, soms wat het ook gewoon oneerlijk! En toch laat de auteur door de verhalen van Jozef zien dat je het ook anders kan bekijken, positiever. Ik kan me voorstellen dat dit boek aan nabestaande troost kan bieden en, als ze ervoor openstaan, ook hoop. Het zet je zeker aan tot zelfreflectie en tot nadenken. Drie sterren voor een doodgewoon goed boek.

Review Doodgewoon – Perfecte buren