fbpx

Van Friese klei tot tropenuniform (B-keus)

B-keus hardcover | hardcover | paperback | e-boek

Waargebeurd verhaal over de Friese Anne, zijn vrouw Charlotte en hun kinderen en hun leven in Nederlands-Indië en het leven in de kampen of als buitenkampers. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

Oorspronkelijke prijs was: €33,00.Huidige prijs is: €30,00.

Op voorraad

Betaal veilig via Mollie betaalprovider of kies voor de optie Bankoverschrijving en maak zelf het bedrag over.

mollie-betalingen
  • Verzendkosten Nederland: € 2,50. Bij bestellingen boven de € 20 gratis verzending.
  • Verzenkosten België: € 4,50 en Duitsland € 5,99. Bij bestellingen boven de resp. € 30 of 35 gratis verzending.
  • Verzendkosten Frankrijk, Spanje en Portugal: standaard korting op de verzendprijs. Bij bestellingen boven de € 35 wordt die korting hoger. Boven de € 75 gratis verzending.

Verzending normaal gesproken binnen 1 – 2 werkdagen, maar van 28 mei – 11 juni 2024 is de uitgeverij wegens vakantie gesloten. Boekbestellingen worden pas vanaf 12 juni 2024 uitgeleverd.

Nederlands | B-keus Hardcover, ook beschikbaar als hardcover, paperback en e-boek | Auteur: Gerda Hartkamp | ISBN 9789492632197 | 348 pagina’s met foto’s

B-keus boeken zijn licht beschadigd. Ze hebben bijvoorbeeld een omgebogen hoekje of een kleine vlek, maar zijn verder goed te lezen. Deze boeken kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

In het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform verandert het leven van de Friese Anne, zijn Indische vrouw Charlotte en hun kinderen drastisch als de Japan Nederlands-Indië binnenvalt. Het leven in de kampen of als buitenkampers is zwaar. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

Het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp gaat over de Friese Anne. Hij is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal daar ontmoet hij Charlotte, de vrouw van zijn leven, en leiden zij een prettig leven.
Totdat de Japanners Nederlands-Indië binnen vallen. De Japanse overmacht slaat het Nederlandse leger neer en alle soldaten worden naar een interneringskamp vervoerd. Voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke tijd.

Charlotte is op dat moment nog maar achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. In Bandoeng leeft ze in de constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse man te worden vastgezet in het vrouwenkamp.
Terwijl Anne in een krijgsgevangenkamp voor zijn leven vecht, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime in leven te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Wat lezers zeggen

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Van Friese klei tot tropenuniform (B-keus)”

Wacht even!


Mogen wij jou met ons sterk groeiende aanbod inspireren en ondersteunen op jouw pad van persoonlijke groei?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF en blijf op hoogte.