fbpx

Nederlands | Paperback, ook beschikbaar als hardcover en e-boek | Auteur: Gerda Hartkamp | ISBN 9789492632326 | 348 pagina’s met foto’s

In het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform verandert het leven van de Friese Anne, zijn Indische vrouw Charlotte en hun kinderen drastisch als de Japan Nederlands-Indië binnenvalt. Het leven in de kampen of als buitenkampers is zwaar. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

Het hardcover boek Van Friese klei tot tropenuniform van Gerda Hartkamp gaat over de Friese Anne. Hij is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal daar ontmoet hij Charlotte, de vrouw van zijn leven, en leiden zij een prettig leven.
Totdat de Japanners Nederlands-Indië binnen vallen. De Japanse overmacht slaat het Nederlandse leger neer en alle soldaten worden naar een interneringskamp vervoerd. Voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke tijd.

Charlotte is op dat moment nog maar achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. In Bandoeng leeft ze in de constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse man te worden vastgezet in het vrouwenkamp.
Terwijl Anne in een krijgsgevangenkamp voor zijn leven vecht, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime in leven te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Wat lezers zeggen

Van Friese klei tot tropenuniform

Paperback | hardcover | e-boek

Waargebeurd verhaal over de Friese Anne, zijn vrouw Charlotte en hun kinderen en hun leven in Nederlands-Indië en het leven in de kampen of als buitenkampers. Gaan ze elkaar ooit weer zien?

22,50

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Van Friese klei tot tropenuniform”

Betaal veilig via Mollie betaalprovider of kies voor de optie Bankoverschrijving en maak zelf het bedrag over.

mollie-betalingen
  • Verzendkosten Nederland: € 2,50. Bij bestellingen boven de € 20 gratis verzending.
  • Verzenkosten België: € 4,50 en Duitsland € 5,99. Bij bestellingen boven de resp. € 30 of 35 gratis verzending.
  • Verzendkosten Frankrijk, Spanje en Portugal: standaard korting op de verzendprijs. Bij bestellingen boven de € 35 wordt die korting hoger. Boven de € 75 gratis verzending.

Verzending binnen 1 – 2 werkdagen.

Wacht even!


krijf direct 10% korting